Gezonde bananen pancakes

Wie lust er nou geen pannenkoeken? Pannenkoeken zijn lekker als ontbijt, diner of snack. Ze smaken eigenlijk altijd goed! De traditionele pannenkoeken zijn alleen jammer genoeg niet echt voedzaam. Meestal veroorzaakt het na het eten een dip en in mijn geval ook buikpijn. Maar met deze gezonde bananen pancakes is dat verleden tijd! 

 

IMG_20150305_083515IMG_20150418_102401 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het weekend probeer ik altijd zoveel mogelijk te genieten. Ik doe dan de dingen waar ik doordeweeks niet aan toe kom zoals bloggen, maar ook uitgebreid ontbijten met bijvoorbeeld pancakes (jammie!). De dag moet je goed starten, niet waar?

Met het ontbijt probeer ik altijd zoveel mogelijk te variëren. Doordeweeks eet ik bijvoorbeeld warme havermoutpap met fruit of turkse yoghurt met huisgemaakte granola, noten en fruit. In het weekend heb ik wat meer tijd en ga ik voor de wat uitgebreidere ontbijtjes zoals gezonde bananen pancakes met vers fruit.

Het recept van de bananen pancakes is vegan en vrij van lactose en geraffineerde suikers. Ik kwam dit recept tegen op healthyvega. Dit keer dus geen eigen recept. Maar wel een hele lekkere die ik jullie niet wilde onthouden. Bij mij thuis zijn ze een echte zondagsfavoriet. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Recept voor gezonde bananen pancakes:

Bereidingstijd 15 minuten en 15 minuten baktijd

Ingrediënten:

  • 375 ml amandelmelk (of ongezoete sojamelk)*
  • 125 gram havervlokken (of havermout)
  • 2 rijpe bananen in stukjes gesneden
  • 50 gram speltbloem
  • 1 el +1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 el kaneel
  • Kokosolie om in te bakken
  • Banaan, blauwe bessen, mango en ahornsiroop (maple syrup) voor de garnering

* Heb je geen amandelmelk of sojamelk? Dit recept leent zich ook uitstekend voor (half)volle melk. Het is dan alleen niet meer vegan.

 

Extra benodigd:

  • Staafmixer
  • Mengkom
  • Koekenpan

 

Bereiding:

  1. Doe de melk samen met de havermoutvlokken en de bananen in een mengkom. Maal met de staafmixer alles tot een glad geheel. (Het kan natuurlijk ook met een keukenmachine of blender).
  2. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en het kaneel toe aan de mengkom en meng het geheel tot een glad beslag.
  3. Laat het beslag ca. 10 minuten rusten. Snij in de tussentijd het fruit voor de garnering.
  4. Verwarm de koekenpan met een beetje kokosolie.
  5. Schep met een ‘soep’ lepel het beslag in de pan en bak de pancakes van ongeveer 10 cm breed en circa 3 minuten per kant goudbruin.
  6. Stapel de pannenkoekjes op elkaar, garneer ze met vers fruit en je hebt een voedzaam en lekker ontbijtje!

 

Eet smakelijk!

 

Variatie tip: Wil je het recept glutenvrij? Gebruik dan havervlokken van Lieke is Vrij en gebruik in plaats van speltbloem, amandelmeel. Ook erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *