Gegrilde ananas op een stokje

Hoe kan ik mijn eerste blog van 2016 beter beginnen dan met een gezonde snack? Een gemakkelijke en verantwoorde snack (of toetje) van verse ananas die je in een handomdraai maakt.

Gegrilde ananas met kaneel op een stokje

Om op het werk of thuis, bijvoorbeeld na het zwemmen of hardlopen, mijn lekkere trek te stillen neem ik vaak een verantwoord tussendoortje in de vorm van een stuk fruit, groente of een van mijn eigen baksels. Ik ben zelf niet van het uitsluiten van producten in mijn voedingspatroon, maar juist van gevarieerd eten in een goede balans tussen lekker en gezond. Geen pakjes en zakjes, maar vers! Iets wat de laatste jaren een soort van levensstijl is geworden en waar ik en mijn buik erg blij van worden.

Eerder deelde ik al een van mijn favo tussendoortjes: appel-dadelkoek. Vandaag deel ik met jullie een heerlijke fruit snack van verse ananas die ik thuis in het weekend, of in de avond als toetje, graag maak.

Misschien denk je bij jezelf: Hoe weet ik of een verse ananas rijp is? Vanuit mijn directe omgeving merk ik dat men het soms lastig vindt om een goede rijpe ananas te vinden. Ananas uit blik is een gemaksding en is lekker zoet en sappig door het suikerwater. Iets waar je niet op zit te wachten als je iets verantwoord wilt eten. Een verse rijpe ananas is  zoveel lekkerder en echt niet zo moeilijk te vinden als het lijkt! Trek aan het blad van de ananas. Trek je deze er gelijk uit? Dan is de ananas rijp. That’s it.

Gegrilde ananas op een stokje is een gemakkelijk recept om het jaar goed van start te gaan. Voor jou misschien om de balans weer te vinden na de december maand tussen lekker en gezond. Januari is toch de maand van goede voornemens. Voor mij een goede start met Taste with Sam. Ik hoop jullie dit jaar opnieuw mee te nemen in mijn wereld van lekker,gezond en gevarieerd eten. Maar dan op zijn Samantha’s en natuurlijk meer dan vorig jaar ;).

 

Recept gegrilde ananas op een stokje:

Bereidingstijd 10 minuten en ca. 5 minuten grilltijd

ingrediënten gegrilde ananas op een stokje

Ingrediënten (2 personen):

 • ¼ verse ananas
 • 1 tl kokosolie, om te grillen
 • kaneel

Extra benodigd:

 • Scherp mes om de ananas te schillen
 • 6 saté prikkers
 • Grillpan

 

Bereiding:

 1. Schil de ananas. Snij de ananas in 4 in de lengte gesneden stukken. Verwijder het witte hart, het niet eetbare deel, uit de ananas. Leg 3 kwarten apart in de koelkast.
  Tip: de overgebleven ananas kan je bijvoorbeeld gebruiken als topping voor je havermoutpap. Yummie!
 2. Snij de kwart ananas in 6 gelijke plakjes van ongeveer 1 cm dik.
 3. Rijg de ananas aan de saté prikkers en leg deze vervolgens even apart.Rijgen verse ananas op een stokjeRijgen verse ananas 2
 4. Verwarm de grillpan voor met een klein beetje kokosolie. (Mijn grillpan is wat klein, dus ik heb een stukje van mijn sateprikkers afgeknipt.)
 5. Grill de ananas ongeveer 30 seconde aan elke kant totdat ze een lichtbruin randje krijgen.
 6. Serveer ze op een bord en strooi er naar wens wat kaneel over.

Gegrilde ananas met kaneel op een stokje

Geniet ervan!

 

Serveer tip: Wil je de gegrilde ananas als toetje serveren? Haal de ananas dan van het stokje en snij ze in stukjes. Neem wat turkse of griekse yoghurt. Strooi de ananas over de yoghurt en maak het af met een eetlepel kokosrasp. Succes verzekerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *