About Sam

Taste with Sam

Een blog over gezond en lekker eten,
want dat is het liefst wat ik elke minuut van de dag doe.

Wie ben ik?

Mijn naam is Samantha, al noemen de meeste mij meestal Sam, en ben 25 zomers jong. Mijn passie voor koken en écht lekker eten is geboren nadat ik al een lange tijd kampte met gezondheidsproblemen en niet meer wist wat te doen. Ik had vaak buikpijn en was snel ziek. Verschillende diëtisten en artsen wisten er na verschillende onderzoeken nog geen vinger op te leggen wat ik precies had. In de familie zit Coeliakie (een gluten intolerantie), waardoor je geen tarwe kan verdragen. Ik had de symptomen van een gluten maar ook lactose intolerantie, al waren de resultaten van de testen negatief. Wat heb ik dan wel? Ik kreeg bij mijn laatste onderzoek te horen dat ik het prikkelbare darmsyndroom heb, ookwel een luie darm genoemd. Je reageert snel op kruiden, suikers en vet eten. Iets waar ze verder niks aan kunnen doen en ook niet kunnen zeggen hoe de klachten te verminderen, maar waar je gaande weg mee moet leren leven.

Motto
Ondertussen ben ik een paar jaar verder en woon ik samen met mijn vriend in een mini appartementje van 40m² in Utrecht. In mijn vrijetijd ben ik veel te vinden in mijn mini keuken of in een van de vele restaurants en koffiebars in Utrecht. In mijn mini keuken bereid ik de meest uiteenlopende gerechten. Van heerlijke pasta ovenschotels tot aan vegetarische gerechten. Maar ook glutenvrije baksels en groente smoothies zullen voorbij komen op mijn blog. De basis van elk gerecht:

Geen pakjes en zakjes, maar vers! 

Gezond koken
Koken zonder pakjes en zakjes vergt misschien wat aandacht en aanvullingen in je keukenkastjes (Lees: héél veel kruiden en andere heerlijkheden die normaal in je pakje knorr zit, verschillende soorten granen en verse groenten in je groente la) . Maar het is het waard! Je proeft op den duur meer dan ooit te voren. Daarnaast krijg je door deze manier van koken, in combinatie met genoeg vezels, meer voedingsstoffen binnen. Met als resultaat meer energie en in mijn geval (bijna) geen buikpijn meer! Jiehoei.

Inspireren

Ik hoop op mijn blog anderen te inspireren over hoe lekker en makkelijk gezond eten kan zijn. En te laten inzien dat je met kleine aanpassingen je al veel beter en fitter kunt gaan voelen! Natuurlijk mag je ook af en toe zondigen en die momenten zal ik ook zeker met jullie op mijn blog delen.

De meeste recepten die ik zal gaan posten komen van mijzelf of is een variatie van een recept uit een kookboek of andere blog. Wanneer dat zo is, dan zal ik dat erbij vermelden. Daarnaast zal ik ook reviews schrijven over restaurants in Utrecht en over gadgets die ik graag in mijn mini keuken gebruik.

 

Heel veel kook en lees plezier!

 

veel liefs, Samantha

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *